Het tribunaal van Dan Fesperman

Ex-politie-inspecteur Vlado Petric probeert met zijn gezin in Berlijn een nieuw bestaan op te bouwen. In ‘De sluipmoordenaar’ moest Vlado Petric namelijk uit het door oorlog verscheurde Sarajevo vluchten. Op vraag van het internationaal tribunaal voor oorlogsmisdaden in Den Haag keert Vlado terug naar zijn vaderland, vergezeld door tribunaalmedewerker Calvin Pine. In Bosnië moet Vlado een sleutelrol spelen bij het inrekenen van een oorlogsmisdadiger: Matek. Wat blijkt? Vlado’s vader was niet enkel een vriend van Matek, maar maakte zich eveneens schuldig aan oorlogsmisdaden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Geschokt door dit nieuws zet Vlado alles op alles om de waarheid te achterhalen.

Gelukkig hoef je ‘De sluipmoordenaar’ niet gelezen te hebben om dit boek te lezen. Het verhaal van ‘Het tribunaal’ staat gelukkig op zichzelf. Vanaf het begin volg je vooral de acties en gedachten van Vlado. Vlado en Calvin vormen een interessant duo in deze thriller. Naast de goede karakteruitwerking is ‘Het tribunaal’ vooral een interessant boek, dat je meer vertelt over de geschiedenis van Joegoslavië tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook is ‘Het tribunaal’ een verhaal over familiegeheimen.

Ik vond het niet altijd even makkelijk om de intriges en de diplomatieke dubbele agenda’s te volgen, maar dit deed niets af aan de leespret. Alleszins ga ik zeker meer lezen van Dan Fesperman. Ook ben ik nieuwsgiering naar het eerste boek rond Vlado Petric. Zowel ‘De sluipmoordenaar’ als ‘Het tribunaal’ vielen in de literaire prijzen.

Gepubliceerd door

daniellecobbaertbe

Ik lees en schrijf graag. ‘Boeken’ is mijn excuus om nieuwsgierig rond te lopen in de wondere wereld van de letteren. En me te vergapen aan de rijkheid en diversiteit van het geschreven woord.