Politicus en ex-Sovjetdissident Baruch Kotler is in Jalta met zijn jonge minnares Leora Rosenberg. Zijn politieke opponenten brachten zijn relatie met Leora in de openbaarheid, nadat hij weigerde een compromis te sluiten over de nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever. Baruchs weigering betekent een moreel dilemma voor zijn zoon, Benzion. Een dilemma, dat Baruch terug naar Israël brengt. Maar eerst moet hij in Jalta de confrontatie aangaan met Chaim Tankilevitsj.

De man die veertig jaar geleden werd verraden, wordt met zijn vlucht naar Jalta zelf verrader. Door ontrouw te plegen, verraadt Baruch zijn vrouw, dochter en zoon. Het lot confronteert hem nu met Chaim. Het was Chaims getuigenis, die hem naar de goelag stuurde en vervreemde van zijn vrouw.

‘De verraders’ is een mooie roman over schuld, genade en boete met personages, die niet bepaald aandoenlijk zijn. Bezmozgis’ stijl is diepzinnigheid en zijn humor is droog.

Oorspronkelijke titel: The Betrayers.
Jaar van publicatie: 2014.