Boekenkijkje

In Boekenkijkje sta ik even stil bij wat ik al las. En kijk ik vooruit naar de komende maanden.

In november en december las ik naast nieuwe titels ook een aantal al gelezen boeken, zoals ‘Pavel en ik’ en ‘De tiende man’. Van die laatste wist ik nog maar bitter weinig, hoewel het nog maar een paar jaar geleden was dat ik het voor de eerste keer las.

De laatste maanden van 2016 waren druk. Begin september ben ik terug beginnen te studeren en midden september vond ik ineens werk. Dit had uiteraard gevolgen voor mijn blog. Hoewel het, al bij al, behoorlijk liep. Uiteindelijk heb ik maar een viertal deadlines gemist. Toch heb ik de voorbije maanden nagedacht over een aangepaste blogplanning, wat leidde tot een nieuw rubriek: citaten. Een rubriek, die ik eind december al introduceerde via kerstwensen met een quote uit de klassieker ‘A Christmas Carol’.

Naast quotes uit klassiekers kan ik in deze rubriek ook citaten van schrijvers, en eventueel kleine literaire weetjes, kwijt. Mijn nieuwe template biedt ook nieuwe mogelijkheden. Eigenlijk was het best apart, dat ik in december ineens een creatieve bui kreeg en mijn template aanpaste. Ik ben blij met mijn nieuwe website. Zij biedt nieuwe mogelijkheden.

stack-of-books-1001655_1920

Voor 2017 heb ik bewust iets minder te recenseren titels ingepland. Dit vooral met oog op mijn studies. In se kom het erop neer dat ik maandelijks een boek minder lees zodat ik eventueel een extra boek heb voor de volgende maand, of eventueel twee weken kan uitrekken voor een boek in plaats van een.

Het nieuwe jaar is al sterk begonnen met twee heel goede boeken, namelijk: ‘De bekentenissen van Max Tivoli’ en ‘Het ongrijpbare meisje’. Beide recensies verschenen in januari.

Voor februari heb ik auteursportretten voorzien van Charles Dickens en John Steinbeck. In maart ga ik Tarzan als fictieve held bespreken en hoop ik ‘Notities uit de jungle’ te lezen van Hanya Yanagihara.

En wat zijn jouw lees- of blogplannen voor de komende maanden?