Wat we vinden in boeken

“We vinden in boeken uitsluitend onszelf terug. Merkwaardig genoeg, is de vreugde telkens groot en roepen we de auteur uit tot een genie.”

Zijn debuut ‘De Buddenbrooks’, over een Duits koopmansgeslacht, gaf de Duitse literatuur zijn tweede bestseller. Net als ‘De Buddenbrooks’ zijn ook ‘De Toverberg’ en ‘Dood in Venetië’ klassiekers. Ook schreef hij met ‘Lotte in Weimar’ een antwoord op de eerste bestseller uit de Duitse literatuur: ‘Het lijden van de jonge Werther’ van Goethe. Thomas Mann kreeg in 1929 de Nobelprijs voor literatuur en wordt beschouwd als een van de grootste Duitse auteurs van de twintigste eeuw.

 

Gepubliceerd door

daniellecobbaertbe

Lezen doe ik in het Nederlands, Engels en Duits. Ik lees zowel 'echte' boeken als e-boeken en luister heel graag naar audioboeken.