Boekenkijkje

In Boekenkijkje sta ik even stil bij wat ik las en bloggewijs deed.

Dit is het laatste blog voor 2017. Na een korte blogpauze ben ik er terug op 5 januari 2018. Het kan zijn dat ik omwille van een taak voor een examen iets later start, maar dan laat ik dat tijdig weten. Vanaf januari ga ik proberen om dagelijks te tweeten. ‘Boeken’ heeft namelijk een pagina op Twitter. Kom me gerust bezoeken of volg me als jij ook op Twitter bent.

In oktober, november en december las en besprak ik onder meer:

Brooklyn van Colm Tóibín
De fluitspeler van Ron Rash
De droogte van Jane Harper
Stilte van Shusako Endo
De trein van Georges Simenon

Vrouwen zijn de afgelopen maanden goed aan bod gekomen op ‘Boeken’. Zo schreef ik een blog over fictieve heldin: Mary Poppins. Met ‘Over zwarten, indianen of soldaten’ stond ik stil bij het best gekende detectiveverhaal: ‘En toen waren er nog maar’ van Agatha Christie. En in de categorie ‘auteurs’ belichtte ik twee belangrijke schrijfsters uit de Engelse literatuur, namelijk George Eliot en Jane Austen. Tot hier toe heb ik nog niets van Eliot of Austen gelezen, maar ik heb alvast Austen opgeschreven als auteur om te lezen in 2018. Ter voorbereiding van een nieuw jaar schrijf ik namelijk een lijstje van de auteurs die ik graag wil lezen.

En doe jij iets speciaal ter voorbereiding van een nieuw leesjaar?

Foto bij bericht komt van Pixabay

4 Comments

Reacties zijn gesloten.