Besproken op Boeken

Baroque bookshelve details

Recensies:

Nieuwsgierig naar wat ik al las en besprak? Bezoek mijn overzicht per titel.

Over boeken:

Klassiekers blijven betoveren, ook al zijn ze decennia of eeuwen geleden geschreven. Vaak hebben ze hun eigen verhaal. Zo leidde het eerste cultboek in de Europese literatuur tot een golf van zelfmoorden. Benieuwd naar die verhalen? Snuister dan zeker in mijn overzicht van klassiekers.

De meeste fictieve helden schitteren enkel op papier. Sommige vinden hun weg naar andere cultuuruitingen en ondergaan vaak een metamorfose. Meer weten over die metamorfose? Of meer weten over de eigenaardigheden, of het belang van bepaalde helden en heldinnen? Bezoek dan mijn overzicht van fictieve helden.

Tuk op vergeten boeken en auteurs? Of iets meer weten over een terug-van-weggeweest boek? Dan is spotlight op jouw rubriek.

Over auteurs:

Meer weten over de man of vrouw achter de bekende auteursnaam? Of over het belang van een auteur op een bepaald genre? Lees dan mijn auteursportretten en andere blogs over auteurs. Ik maakte al van meer dan 30 auteurs auteursportretten.

Over lezen en bloggen:

Beetje bij beetje iets meer te weten komen over je blogger van dienst op ‘Boeken’? Dan is mijn leeswereld jouw te volgen rubriek.

In Boekenkijkje blik ik om de twee maanden terug op wat ik las en besprak.