Foto: Jorge Royan

Over dit blog: Boeken

Ben je op zoek naar recensies van de allernieuwste boeken? Naar recensies van een bepaald genre? Of naar recensies van auteurs van Nederlandstalige bodem? Zoek dan verder, want dit ga je niet vinden op ‘Boeken’. 

Wat ga je hier lezen?
Recensies van zowel recente als oudere titels. Ik lees veelal werk van Engelstalige auteurs, maar evengoed van onder meer Frans-, Duits- en Spaanstalige auteurs. Ik ben niet bepaald gebonden aan een genre, maar ik lees eerder algemene fictie, een enkele keer ook non fictie of een (auto)biografie. Wat ik las en besprak, hou ik bij op een overzicht per titel.

Naast recensies ga je op ‘Boeken’ nog andere blogs vinden, want ik ben altijd op zoek naar verhalen. Wie was de man of vrouw achter de bekende naam? Hoe belangrijk zijn sommige auteurs? Wat is het verhaal achter een boek of zijn fictieve held? Waar ik al over schreef, kan je terugvinden op ‘Besproken op Boeken‘. Ga gerust eens snuisteren in mijn categorieën: over auteurs en over boeken. Je zal merken dat ik heel breed ga. Je gaat op ‘Boeken’ zowel blogs lezen over grote literaire werken zoals ‘Oorlog en Vrede’ als over helden uit de pulpfictie zoals ‘Tarzan’ en ‘Zorro’.

Om de twee maanden maak ik een overzicht in Boekenkijkje. Jaarlijks schrijf ik een vijftal blogs over mijn blog- en leeswereld. Om het kwartaal zet ik een vergeten of een terug-van-weggeweest boek in de spotlight. En bijna maandelijks zet ik een citaat online van een bekende schrijver uit de wereldliteratuur.

Hoe kan je ‘Boeken’ volgen?
Krijg je graag per e-mail mijn blogs, vul dan zeker je e-mailadres in onderaan op de homepage. Je kan ‘Boeken’ volgen op Twitter. Hier tweet ik naast mijn eigen schrijfsels ook boekennieuws.

Wie is je blogger van dienst op Boeken?
Mijn naam is Danielle Cobbaert. Ik schrijf in Standaardvlaams, en een enkele keer durf ik een woord gebruiken uit het mooiste dialect van België, het Antwerps.

Ondanks de vele bronnen die ik gebruik bij het maken van mijn blogs, kunnen er altijd onnauwkeurigheden in mijn teksten sluipen. Bovendien ben ik geen experte in de literatuur. Niet alle klassiekers en auteurs die ik bespreek, heb ik gelezen. ‘Boeken’ is mijn excuus om nieuwsgierig rond te lopen in de wondere wereld van de letteren, en me te vergapen aan de rijkheid en diversiteit van het geschreven woord. Ik hoop je op mijn tocht meermaals tegen te komen.

 

Bovenstaande foto is van Jorge Royan en komt van Wikimedia Commons