Over dit blog: Boeken

🗸 lees je graag recensies;
🗸
weet je graag meer over auteurs, hun boeken en hun fictieve helden;
🗸
heb je een brede literaire interessesfeer. 

Dan ga je veel te lezen hebben op ‘Boeken’.

Recensies: In de categorie ‘Boekrecensies’ lees je vooral besprekingen van vertaalde literatuur. Geen sterren, hartjes of ballen voor de besproken boeken, wel een eigen mening en soms wat info over de auteur.

Auteurs, hun boeken en hun fictieve helden: In ‘Auteurs’ vind je auteursportretten en citaten. In de auteursportretten maak je kennis met een bekende auteur uit de wereldliteratuur. Citaten zijn vaak mini auteursportretten, waarin een citaat van een schrijver over lezen of schrijven centraal staat. Soms geven citaten een korte uitleg over een reeds uitvoerig besproken auteur.

Niet zo gekende klassiekers, halfvergeten en vergeten boeken krijg je in spotlight op, een rubriek in de categorie ‘Boeken’. In ‘Boeken’ vind je ook blogs over klassiekers en fictieve helden. De fictieve helden hebben steevast een link met de populaire cultuur of zijn literaire iconen. Boeken, klassiekers en fictieve helden overstijgen tijd, genre en literaire grenzen. Je gaat op ‘Boeken’ zowel blogs lezen over grote literaire werken zoals ‘Oorlog en Vrede’ als over helden uit de pulpfictie zoals ‘Tarzan’ en ‘Zorro’. Je blogger van dienst op ‘Boeken’ heeft een brede interessesfeer.

Je blogger op ‘Boeken’ is Danielle Cobbaert. Zij schrijft in Standaardvlaams, en een enkele keer gebruikt zij een woord uit het mooiste dialect van België, het Antwerps. ‘Boeken’ is haar excuus om nieuwsgierig rond te lopen in de wondere wereld der letteren. En zich te vergapen aan de diversiteit van het geschreven woord.

In ‘Lezen en bloggen’ blikt Danielle om de twee maanden terug in boekenkijkje. Een enkele keer vertel ze je iets over haar lees- en blogwereld.

‘Boeken’ vind je ook terug op:
Twitter via @DanielleNov1968 en Pinterest.

Deze site maakt gebruik van cookies van WordPress en geselecteerde partners. Meer weten? Lees dan het privacybeleid van Boeken.

Bron foto: Pixabay