Over dit blog: Boeken

Je blogger op ‘Boeken’ is Danielle Cobbaert. Zij schrijft in Standaardvlaams, en een enkele keer gebruikt zij een woord uit het mooiste dialect van België, het Antwerps. ‘Boeken’ is haar excuus om nieuwsgierig rond te lopen in de wondere wereld der letteren. Omdat zij een brede interessesfeer heeft, ga je zowel blogs lezen over grote literaire werken zoals ‘Oorlog en Vrede’ als over helden uit de pulpfictie zoals ‘Tarzan’ en ‘Zorro’.

De verschillende rubrieken op Boeken:

Recensies:

In ‘Boekrecensies’ lees je vooral besprekingen van vertaalde literatuur. Geen sterren, hartjes of ballen voor de besproken boeken, wel een eigen mening.


Auteursportretten:

Meer weten over de man of vrouw achter de bekende naam? Auteursportretten geeft je een korte biografie van auteurs uit de wereldliteratuur.

Citaat:

Rake, diepzinnige of grappige uitspraken van schrijvers over schrijven en literatuur vind je in de rubriek citaat.

Klassieker:

Boeken vertellen verhalen. Ze komen vaak met hun eigen verhaal. Ze zijn baanbrekend, een hype, veroorzaken ophef of roepen meer vragen dan antwoorden op.

Fictieve helden:

Wat zijn romans zonder fictieve helden? De fictieve helden op ‘Boeken’ hebben allemaal één ding gemeen: ze vonden hun weg naar de populaire cultuur. Hierbij ondergingen ze vaak een metamorfose.

Spotlight op/Gespot:

In ‘spotlight op‘ ontdek je vergeten of belangrijke boeken en auteurs. In ‘Gespot’ staat een nog te verschijnen boek of heruitgave in de kijker.

Volg Boeken op:

Privacybeleid:

Deze site maakt gebruik van cookies van WordPress en geselecteerde partners. Meer weten? Lees dan het privacybeleid van Boeken.

%d bloggers liken dit: