Over dit blog

Je blogger op ‘Boeken’ is Danielle Cobbaert. Zij schrijft in Standaardvlaams, en een enkele keer gebruikt zij een woord uit het mooiste dialect van België, het Antwerps. ‘Boeken’ is haar excuus om nieuwsgierig rond te lopen in de wondere wereld der letteren. Omdat zij een brede interessesfeer heeft, ga je zowel blogs lezen over grote literaire werken zoals ‘Oorlog en Vrede’, als over helden uit de pulpfictie zoals ‘Tarzan’ en ‘Zorro’.

Wat kan je lezen op Boeken?

Recensies:

Geen sterren, hartjes of ballen voor de besproken boeken, wel een eigen mening. Danielle bespreekt vooral vertaalde literatuur.

Citaat

Rake, diepzinnige of grappige uitspraken van schrijvers over schrijven en literatuur vind je in de rubriek citaat. Bovendien komt een citaat altijd met een bio of korte anekdote uit het leven van de auteur in kwestie.

Auteursportretten

Meer weten over de man of vrouw achter de bekende naam? In Auteursportretten leer je ze kennen.

Klassiekers

Lees het verhaal achter de klassiekers, bestsellers en cultromans.

Fictieve helden

Wat zijn romans zonder fictieve helden? De fictieve helden op ‘Boeken’ hebben allemaal één ding gemeen: ze vonden hun weg naar de populaire cultuur.

© Umberto via Unsplash

Gespot

In deze rubriek staat 1 nieuw boek en zijn auteur centraal.

Spotlight op

Niets minder gekende boeken of vergeten boeken en hun auteurs verdienen ook hun plekje onder de zon. Maar spotlight op zet evengoed bekende werken in de spotlight.

Dit boekenblog volgen?

Voeg je bij 57 andere volgers
%d bloggers liken dit: