Danielles blogwereld: hoe mijn blog tot stand kwam

Foto door Pixabay op Pexels.com

Blog dankzij sollicitatie.

Naast boeken bespreken neem ik af en toe ook mijn leeswereld onder de loep. Vandaag vertel ik hoe dit blog tot stand kwam.

Mijn leeswereld bestaat sinds bijna een jaar niet enkel en alleen meer uit lezen, maar ook uit schrijven over lezen, auteurs en boeken. ‘Boeken’ is trouwens holderdebolder ontstaan. De directe aanleiding voor ‘Boeken’ was een vacature, waarin kennis van WordPress werd gevraagd. Toeval wou dat ik een jaar eerder al een blog in WordPress had gemaakt, waar ik dus niets mee deed, maar dat ik wel de naam ‘Boeken’ had gegeven. Want als ik al zou bloggen, dan zou dat over boeken zijn. Maar ja, kon ik wel iets zinnig kwijt over boeken? Kon ik wel boekbesprekingen maken? Kortom, ik had genoeg excuses om niets te doen met mijn blog. Tot ik die vacature zag. En intussen al geruime tijd recensies in het Engels maakte op Goodreads, waardoor ik ineens geen excuses meer had om niet te bloggen. Beginnen met bloggen leverde me alvast een sollicitatiegesprek op. Ik greep uiteindelijk naast die job en ben nog steeds zoekend naar werk, maar ik heb ‘Boeken’ dus overgehouden aan een sollicitatie.

Vraag me niet wat me bezielde om de ondertitel ‘Boekbesprekingen en meer’ in te vullen bij het maken van mijn blog. Het stond me vrij om dit aan te passen, maar al bloggend kwamen er naast recensie – zoals je kan zien in mijn verborgen menu – drie andere categorieën: auteur, boek en mijn leeswereld, waardoor ‘Boeken’ al gauw meer bood.

Wat mijn berichten in de categorieën auteur en boek betreft, weet ik al grotendeels tot eind 2016 waarover ik kan schrijven. Uiteraard is er altijd ruimte voor improvisatie. Ook al omdat ik niet altijd de juiste aanzet vind voor een bepaald bericht, en dus iets anders uit mijn hoge hoed dien te toveren. Of omdat ik intussen een andere inval kreeg. Plannen heeft echter het grote voordeel dat ik mijn opzoekwerk en lectuur kan afstemmen op mijn berichten. Intussen is ‘Boeken’ een goed excuus om die klassiekers en die schrijvers te lezen, die ik al langer eens wilde proberen. Lezen in functie van berichten maken op een blog; het is al bijna een jaar deel van mijn leefwereld. Dat vraagt alvast om een impromptu salondansje met een goed boek. Die hoge hoed hou ik dus nog even op.

De foto bij dit blog komt van Pexels en is van Wilfred Iven.

Gepubliceerd door daniellecobbaertbe

Ik lees en schrijf graag. ‘Boeken’ is mijn excuus om nieuwsgierig rond te lopen in de wondere wereld van de letteren. En me te vergapen aan de rijkheid en diversiteit van het geschreven woord.

%d bloggers liken dit: