Danielles blogwereld

Bloggen inzetten als talent.

Naast boeken bespreken neem ik af en toe ook mijn lees- en blogwereld onder de loep. Dankzij de KernTalentenmethode van Danielle Krekels weet ik, wat me drijft bij het onderhouden van dit blog. 

Volgens mijn moeder wou ik als peuter plaatjesboeken kijken in plaats van te slapen. Dat ik moest slapen, ging gepaard met kindergezang. Moeten lezen daarentegen is een andere kwestie. Ik was dan ook blij toen me eerder deze maand tijdens een KernTalentenanalyse verteld werd, dat ik veel moet lezen.

Het was onder de rubriek ‘Persoonlijkheid’ dat ik een paar jaar geleden Danielle Krekels’ boek ‘Beken(d) talent’ vond in mijn lokale bibliotheek. Naast een uitleg over de Kerntalentenmethode krijg je in ‘Beken(d) talent’ de verhalen van veertien bekende Vlamingen, die er geen graten in zagen hun KernTalentenanalyse te delen met de rest van de wereld. Met de KernTalentenmethode, ontwikkeld door Danielle Krekels, achterhaal je je natuurlijke aanleg en talenten. Die aangeboren talenten zijn die dingen, die je al deed als kind. Je krijgt bij een KernTalentenanalyse dan ook vragen over de spelletjes, de activiteiten, de interesses, het speelgoed waar je als kind graag mee speelde.

Hoewel ik ‘Beken(d) talent’ een interessant boek vond, zette ik niet de stap naar een KernTalentenanalyse. Toch bleef er iets hangen van het boek, en kon ik die kennis bovenhalen tijdens de module basis management in ondernemingscommunicatie bij HBO 5 eerder dit jaar. “Ja, ik had al van de KernTalentenmethode gehoord.” Mijn lector was en is laaiend enthousiast over zijn eigen KernTalentenanalyse, waardoor mijn interesse in deze methode gewekt was. Toen ik eind september nadacht over mijn professioneel leven googelde ik op Kerntalenten, en besliste een analyse te laten doen. Zo kwam ik terecht bij KernTalentenanalist, Werner Jochmans van Wingr.

Dit lezertje is overigens een geboren kennisvergaarder, en dit zowel in de diepte als in de breedte. Vandaar dat je op ‘Boeken’ blogs vindt over Tarzan en Zorro naast blogs over ‘Oorlog en Vrede’ van Tolstoj en ‘Het lijden van de jonge Werther’ van Goethe. Ik hou van afwisseling en soms is het best een uitdaging om blogs te schrijven en te bedenken. Daarnaast schuim ik met plezier internet af, om meer informatie te vinden over een bepaald boek, of over het leven van een auteur. Bij het luisteren naar audioboeken kan ik breien of sudoku’s invullen. En lezen verplaatst me sowieso in de gevoelens, gedachten en leefwereld van anderen.

Ik hou van gezelschap. Dat gezellig samenzijn ontbreekt bij het bloggen, maar wie weet, breng ik mijn online eenvrouwsredactie onder de mensen door met mijn laptop op café te gaan. Koffies of theetjes drinken bij de lokale horeca en terwijl naar werk zoeken lijkt me een leuk idee, want solliciteren is een eenzame bezigheid. Met Werners adviezen en mijn KernTalentenanalyse sta ik alvast stevig in mijn schoenen voor een nieuwe professionele uitdaging.

Ook weten wat je drijft? Op www.coretalents.be vind je alle uitleg die je nodig hebt, en kan je zoeken naar een analist in je omgeving.

De foto bij dit bericht komt van Pixabay.

Gepubliceerd door daniellecobbaertbe

Ik lees en schrijf graag. ‘Boeken’ is mijn excuus om nieuwsgierig rond te lopen in de wondere wereld van de letteren. En me te vergapen aan de rijkheid en diversiteit van het geschreven woord.

2 gedachten over “Danielles blogwereld

  1. Wat een toeval! Ik liet, totaal ontredderd door mijn burn-out drie jaar geleden, een kerntalentenanalyse doen bij Daniëlle Krekels van Coretalents. Het was een eye-opener van formaat, een verklaring voor alles wat er fout gelopen was op de werkplek.

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: