Danielles leeswereld: lievelingsauteurs

Foto door Min An op Pexels.com

Over lievelingsauteurs.

Antwoord jij op de vraag wie je lievelingsauteurs zijn steevast hetzelfde of verandert dit regelmatig? Ik antwoord op de vraag wie mijn lievelingsauteurs zijn altijd met een steeds wisselende namenlijst. De laatste jaren lees ik makkelijk boeken van Mario Vargas Llosa, Graham Greene en Georges Simenon. In zekere zin kan je stellen dat dit momenteel mijn lievelingsauteurs zijn, maar eigenlijk pin ik me niet zo graag vast aan bepaalde namen, en spreek ik liever niet van lievelingsauteurs. Vaak is het antwoord afhankelijk van wat ik zonet gelezen heb. Als ik net iets gelezen heb van bij voorbeeld Damon Galgut, ga ik die ineens benoemen als een ‘lievelingsauteur’.

Voor mij is een lievelingsauteur vaak een vorm van gemakzucht. Ik koop en ontleen namelijk makkelijker boeken van schrijvers die ik al ken. Hoewel dit geen garantie is voor een goed boek, want elke auteur heeft nu eenmaal zijn mindere boeken. Sinds een aantal jaren hou ik overigens een lijstje bij van auteurs die ik las en goed vond. Ik gebruik deze lijst vaak en overloop hem regelmatig. Sommige van die auteurs die ik de voorbije jaren opschreef, zijn intussen al vaste waarden geworden.

Gelukkig ben ik ook nieuwsgierig en probeer ik graag auteurs uit, waarvan ik nog niets gelezen heb. Meestal zoek ik gericht in een bibliotheek of winkel naar een bepaalde auteur. Hoewel ik me nog vaker laat leiden door het toeval, in de vorm van een mooie cover, een intrigerende titel of een pas gelezen recensie. Bij een audioboek is het heel vaak de verteller die me nieuwe auteurs leert ontdekken.

En jij? Heb jij lievelingsauteurs? Of probeer je liever nieuwe schrijvers uit?

Gepubliceerd door daniellecobbaertbe

Ik lees en schrijf graag. ‘Boeken’ is mijn excuus om nieuwsgierig rond te lopen in de wondere wereld van de letteren. En me te vergapen aan de rijkheid en diversiteit van het geschreven woord.

%d bloggers liken dit: