Lezen volgens Kafka

Franz Kafka

“Ik geloof dat je sowieso enkel die boeken moet lezen, die je bijten en steken”

Franz Kafka (1883-1924)

Tijdens zijn leven heeft Franz Kafka slechts enkele kortverhalen en de novelle ‘Die Verwandlung (De gedaanteverwisseling) gepubliceerd. Het merendeel van zijn werk is postuum gepubliceerd door schrijver Max Brod, die hiermee inging tegen de wens van Kafka. Kafka had Brod namelijk opgedragen zijn werk na zijn dood te vernietigen. Het werk van de Duitstalige Tsjechische schrijver met joodse roots heeft de westerse literatuur van de twintigste eeuw enorm beïnvloed.

Bron foto: commons wikimedia

 

Gepubliceerd door

daniellecobbaertbe

Ik lees en schrijf graag. ‘Boeken’ is mijn excuus om nieuwsgierig rond te lopen in de wondere wereld van de letteren. En me te vergapen aan de rijkheid en diversiteit van het geschreven woord.