Volgens een artikel van Time is Chimamanda Ngozi Adichie één van de vrouwelijke auteurs die je zeker moet lezen. ‘Het ding om je hals’ bevat twaalf kortverhalen, die telkens één gebeurtenis centraal stellen. Op één verhaal na zijn alle personages vrouwen en krijg je een beeld over de problemen waarmee ze te maken krijgen in Nigeria of de in Verenigde Staten. Mits de personages uit de gegoede intellectuele middenklasse komen, krijg je als lezer niet te maken met armoede of oorlog, maar met alledaagse problemen rond drugsgebruik, gender, identiteit, eenzaamheid, relaties en seksualiteit, religie, culturele en sociale verschillen.

‘Het ding om je hals’ geef je een boeiende kijk in het leven van meestal jonge Afrikaanse vrouwen en hun verwachtingen. Een aanrader.

Oorspronkelijke titel: The Thing Around Your Neck
Jaar van publicatie: 2009