Wild van Cheryl Strayed

Voettocht als therapie.

Cheryl Strayed besliste in 1994 impulsief een voettocht te ondernemen over de Pacific Crest Trail. De Pacific Crest Trail (PCT) is een wandelpad dat over een afstand van 4286 kilometer in de bergachtige gebieden langs de Amerikaanse westkust loopt.

1700 kilometer van de PCT lopen was voor Cheryl een therapie. Na de dood van haar moeder in 1990 vertoonde ze jaren van destructief gedrag. Drie maanden lang doorstond ze sneeuw, intense hitte, ratelslangen, …samen met haar veel te zware rugzak, die ze al snel de naam ‘Monster’ gaf. Momenteel kan je ‘Wild’ ook op groot scherm zien in de meeste bioscopen.

‘Wild’ begon voor mij vrij verwarrend. Ik had de indruk dat er qua tijdsspanne iets niet klopte. Op het einde had ik ook dit probleem, maar snapte de verwarring. De dag van de arbeid in de VS valt namelijk in september, een gegeven waar ze wel een voetnoot hadden kunnen aan wijden. Het einde was me overigens té sentimenteel.

Ik vond Strayeds verhaal oppervlakkig. Gelukkig werden de stukken over haar verleden grotendeels opgevangen door haar avontuurlijke belevenissen onderweg, die aanzienlijk interessanter waren. Sommige stukken van het boek heb ik eerder gescand dan gelezen, mits ze me niet echt interesseerde.

Oorspronkelijke titel: Wild: From Lost to Found on the Pacific Crest Trail.
Jaar van publicatie: 2012.

Gepubliceerd door daniellecobbaertbe

Ik lees en schrijf graag. ‘Boeken’ is mijn excuus om nieuwsgierig rond te lopen in de wondere wereld van de letteren. En me te vergapen aan de rijkheid en diversiteit van het geschreven woord.

%d bloggers liken dit: