Danielles leeswereld: boeken

Een van de zes

Boeken, boeken en boeken.

Naast boeken bespreken neem ik af en toe ook mijn leeswereld onder de loep. Boeken. Ik kan er echt niet genoeg van krijgen. 

“Ga je weeral naar de bibliotheek? Heb je soms niet genoeg boeken om te lezen?” Ik beken, ik heb bijna zes kasten vol met boeken. Soms krijg ik een lichte paniekaanval bij het zien van al mijn boeken. Ik vrees dat ik niet genoeg aan één leven ga hebben om al mijn gekochte boeken te lezen. Onlangs kocht ik weer een paar boeken op het Boekenfestijn, via Bol com, Kobo, Kindle en Audible. En dan zijn er nog boekenwinkels. Boekenwinkels hebben sinds mijn kindertijd een onweerstaanbare drang op me. Winkelen is boeken kijken.

Tegenwoordig lees ik overigens met mijn blog in mijn achterhoofd. En dan vallen een hoop boeken die ik heb weg voor bespreking, want ik denk niet dat de lezers van mijn blog geïnteresseerd zijn in besprekingen van boeken over kunst, muziek, geschiedenis, alternatieve geneeskunde, gezonde voeding, mythologie, enz. Mijn boeken zijn een weerspiegeling van mijn interesses. Spijtig genoeg waren enkele interesses eerder tijdelijk. Hoewel het natuurlijk altijd kan dat ik een bepaalde interesse weer oppik.

Gaan er ook al wel eens boeken weg? Ja. Hoewel het makkelijker wieden is in de romans dan in de non fictie boeken. Ik hanteer al jaren de regel dat ik enkel die boeken bijhoud die ik minstens twee keer gelezen heb. En dat werkt prima. Hoewel, eigenlijk zou ik tijd moeten maken om sommige boeken inderdaad een tweede keer vast te nemen om zo weer plek te maken voor nieuwe boeken.

En nu moet ik echt wel naar de bib. Ik heb namelijk een paar recentere titels op het oog. En blijkbaar zijn ze goed. Bovendien kom ik zo ook nog eens buiten, want een mens kan nu eenmaal niet altijd met zijn neus in de boeken zitten. Of voor het computerscherm kijken naar….boeken.

Gepubliceerd door daniellecobbaertbe

Ik lees en schrijf graag. ‘Boeken’ is mijn excuus om nieuwsgierig rond te lopen in de wondere wereld van de letteren. En me te vergapen aan de rijkheid en diversiteit van het geschreven woord.

%d bloggers liken dit: