Danielles leeswereld: leestips

Warm aanbevolen: 5 leestips.

Tegenwoordig krijg je via Kobo, Amazon en Audible constant leesadviezen, gebaseerd op boeken die je al kocht of al gelezen hebt. Leesadviezen krijg je ook vaak via anderen: een familielid, een vriend(in), een collega, een leerkracht…En vaak lees of hoor je over een boek of een schrijver in een lied, een film of een blog.

Ik maakte een lijstje van vijf geslaagde leesadviezen:

1: ‘De geest van Gruhuken’ van Michelle Paver is me aanbevolen in de UK Book Club op Goodreads, net als ‘Het geheime schrift’ van Sebastian Barry en ‘Jonathan Strange & Mr Norrell’ van Susanna Clarke.

2: ‘Parfum’ van Patrick Süsskind was een roman die ik doorheen de jaren al een paar keer had willen kopen. Ik vreesde lang -ten onrechte- dat het geen boek voor mij zou zijn, vooral omdat ik het einde nogal bizar vond. Tot ik het begon lezen. Het is me ooit aanbevolen door een Canadese pennenvriendin.

3: In tegenstelling tot ‘Parfum’ kocht ik ‘De verborgen geschiedenis’ van Donna Tartt meteen nadat het me aanbevolen was. Ik vond het toen tweedehands aan een schappelijke prijs. Het was een leesadvies van mijn lector Duits.

4: Nog een leesadvies van een lesgever was ‘Honderd jaar eenzaamheid’ van Gabriel Garcia Marquez. Ik was toen studente aan het Sint-Lucaspaviljoen, en het moet omstreeks de tijd zijn geweest dat Garcia Marquez de Nobelprijs literatuur kreeg.

5: ‘Brighton rock’ van Graham Greene leerde ik kennen via een liedje van Morrissey, ‘Now my heart is full’. Naast een keigoede thriller is ‘Brighton Rock’ ook een verhaal over moraal en zonde.

En welke romans zijn jou ooit aanbevolen?

Gepubliceerd door daniellecobbaertbe

Ik lees en schrijf graag. ‘Boeken’ is mijn excuus om nieuwsgierig rond te lopen in de wondere wereld van de letteren. En me te vergapen aan de rijkheid en diversiteit van het geschreven woord.

%d bloggers liken dit: