Schrijven volgens London

London.blog-post-feature

“Vermijd een ongelukkig einde, het ruwe, het brutale,
het tragische, het afschuwelijke wanneer je in druk wil zien wat je schrijft.”

Jack London (1876-1916)

Hoewel Jack London veel geld verdiende als schrijver, verdiende hij nooit genoeg om zijn uitgaven te bekostigen. Hij schreef snel en zijn literaire erfenis heeft een ongelijke kwaliteit. Toch zijn zijn zwaar geromantiseerde avonturenverhalen ‘White Fang’ en ‘Call of the Wild’ (Roep van de wildernis) klassiekers in de Amerikaanse literatuur. Naast dierenverhalen en romans schreef de veelschrijver, amateurbokser en avonturier ook essays, gedichten, toneelstukken, kortverhalen en autobiografische herinneringen.

De foto komt van Wikimedia Commons en is bewerkt.

Gepubliceerd door

daniellecobbaertbe

Ik lees en schrijf graag. ‘Boeken’ is mijn excuus om nieuwsgierig rond te lopen in de wondere wereld van de letteren. En me te vergapen aan de rijkheid en diversiteit van het geschreven woord.