Spotlight op:

In ‘spotlight op’ ontruk ik een boek en zijn auteur uit de vergetelheid. Vandaag staat de spotlight op: ‘Babbitt’ van Sinclair Lewis.

“- love to look earnest and inform the world that it’s the ‘duty of responsible business men to be strictly moral, as an example to the community.’ In fact you’re so earnest about morality, old Georgie, that I hate to think how essentially immoral you must be underneath.”

lewis-sinclair-loc
Sinclair Lewis (1885-1951)

In ‘Babbitt’ uit 1922 schetst Sinclair Lewis een humoristisch portret van de gewiekste makelaar, George Babbitt. Babbitt probeert zich te onttrekken aan alle conventies, maar keert uiteindelijk terug naar de waarden van de middenstand.

Sinclair Lewis beschreef het leven van Amerikaanse burgers en middenstanders met cynisme. Dit maakte hem onpopulair en tegelijkertijd succesvol. In 1930 kreeg hij als eerste Amerikaanse schrijver de Nobelprijs voor literatuur.

‘Babbitt’ werd in 2014 in het Nederlands vertaald.

Bron: Wikipedia en Cliff Notes.
Bron foto: Wikimedia Commons.

Gepubliceerd door

daniellecobbaertbe

Ik lees en schrijf graag. ‘Boeken’ is mijn excuus om nieuwsgierig rond te lopen in de wondere wereld van de letteren. En me te vergapen aan de rijkheid en diversiteit van het geschreven woord.