Spotlight op:

In ‘spotlight op’ ontruk ik een boek en zijn auteur uit de vergetelheid. Vandaag staat de spotlight op: The Forsyte Saga van John Galsworthy. 

“He was a wanderer by nature, and even if England and the nearer East were closed to him, the world was wide, the sun shone in many places, the stars wheeled over one, books could be read, women had beauty, flowers scent, tobacco its flavour, music its moving power, coffee its fragrance, horses and dogs and birds were the same seductive creatures, and thought and feeling brought an urge to rhythmic expression, almost wherever one went.” 

John_galsworthy
John Galsworthy (1867-1933)

In zijn tijd was John Galsworthy vooral gekend voor zijn toneelstukken. Nu herinneren we hem als de schrijver van ‘The Forsyte Saga’. Een reeks van negen romans gepubliceerd in drie trilogieën over de rijke en arrogante familie Forsyte. De saga volgt de familie van het Victoriaanse tijdperk tot de vooravond van de Tweede Wereldoorlog.

Deze klassieker uit de Engelse literatuur werd tweemaal verfilmd en leverde Galsworthy de Nobelprijs voor literatuur op in 1932. Galsworthy was een van de stichtende leden, en de eerste voorzitter van P.E.N., de internationale schrijversorganisatie. Daarnaast was John Galsworthy een pleitbezorger voor onder meer vrouwenkiesrecht en dierenrechten.

Bron foto: Wikimedia Commons.
Het citaat komt uit boek acht van de Forsyte Saga.

Gepubliceerd door

daniellecobbaertbe

Ik lees en schrijf graag. ‘Boeken’ is mijn excuus om nieuwsgierig rond te lopen in de wondere wereld van de letteren. En me te vergapen aan de rijkheid en diversiteit van het geschreven woord.

One thought on “Spotlight op:”

Reacties zijn gesloten.