Spotlight op: The Forsyte Saga

In ‘spotlight op’ ontruk ik een boek en zijn auteur uit de vergetelheid. Vandaag staat de spotlight op: The Forsyte Saga van John Galsworthy. 

In zijn tijd was John Galsworthy (1867-1933) vooral gekend voor zijn toneelstukken. Nu herinneren we hem als de schrijver van ‘The Forsyte Saga’: een reeks van 9 romans gepubliceerd in 3 trilogieën over de rijke en arrogante familie Forsyte. De saga volgt de familie van het Victoriaanse tijdperk tot de vooravond van de Tweede Wereldoorlog.

Deze klassieker uit de Engelse literatuur werd tweemaal verfilmd en leverde Galsworthy de Nobelprijs voor literatuur op in 1932. Galsworthy was een van de stichtende leden, en de eerste voorzitter van P.E.N., de internationale schrijversorganisatie. Daarnaast was hij een pleitbezorger voor onder meer vrouwenkiesrecht en dierenrechten.

Gepubliceerd door daniellecobbaertbe

Ik lees en schrijf graag. ‘Boeken’ is mijn excuus om nieuwsgierig rond te lopen in de wondere wereld van de letteren. En me te vergapen aan de rijkheid en diversiteit van het geschreven woord.

Eén opmerking over 'Spotlight op: The Forsyte Saga'

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: