Uit het archief van Boeken: dieren

uit het archief van boeken

Boeken over dieren. Ik lees ze altijd met een dubbel gevoel. Ik vind het namelijk vreselijk als een verhaal eindigt met de dood van een dier. Dus probeer ik die verhalen te vermijden, maar soms is de prent of foto op de kaft zo aantrekkelijk en zo lief dat ik toch zwicht. Voor Boeken schreef ik tot nu toe 3 recensies over waargebeurde verhalen waarin dieren de hoofdrol spelen.

Heb jij iets met pinguïns? Ik alvast wel. Ik smolt voor ‘De pinguïnlessen van Tom Michell‘. Vooral ook omwille van de mooie tekeningen. En dan was er nog het knotsgekke en ontroerende verhaal van Michell en zijn pinguïn Juan Salvodo(r). Zij leerden elkaar kennen in de jaren 70 in Uruguay. Michell was daar op vakantie. Omdat Juan Salvodo(r) hem niet meer wou verlaten, nam Michell hem mee naar Argentinië. Hier gaf hij les aan een prestigieuze kostschool. De pinguïn groeide al snel uit tot de mascotte van de school.

Ook de bibliotheek van Jan Louch had twee bijzondere mascottes. De Amerikaanse nam 2 Schotse vouwoorkatten in dienst. Ze gaf hen de namen Baker en Taylor. Nadat boekengroothandel Baker & Taylor de 2 katten gebruikte voor een promotiecampagne werd Louchs bibliotheek een bedevaartsoord voor kattenliefhebbers. Louch vertelde het verhaal van haar bijzondere collega’s van hun aankomst tot hun overlijden in ‘Twee katten in de bibliotheek’.

Geen gesnotter met het laatste boek. ‘Bob de straatkat‘ is immers een feelgood boek. James Bowen vertelt in ‘Bob de straatkat’ hoe een rosse kater zijn leven veranderde. Bob is intussen al over heel de wereld gekend. Het verhaal van James en Bob ging eerst viraal op YouTube. In 2017 verscheen de film: ‘A street cat named Bob’.

boeken over dieren

Lees jij graag verhalen over dieren? En heb jij soms een leestip?

 

Gepubliceerd door daniellecobbaertbe

Ik lees en schrijf graag. ‘Boeken’ is mijn excuus om nieuwsgierig rond te lopen in de wondere wereld van de letteren. En me te vergapen aan de rijkheid en diversiteit van het geschreven woord.

%d bloggers liken dit: