Fictie volgens Wells

Na zijn studies biologie was Wells enkele jaren werkzaam in het onderwijs. Hierna ging hij voluit voor een carrière als schrijver. Wells ontwikkelde zich al snel tot een vruchtbare en veelzijdige schrijver.

Tot zijn werk behoort in de eerste plaats sciencefictionverhalen als ‘The Time Traveller’, ‘The Invisible Man’ en ‘The War of the Worlds‘. Daarnaast schreef hij romans die de Engelse klassenmaatschappij op humoristische wijze bekritiseerde.

De afbeelding bij dit citaat komt van Wikimedia Commons en is van George Charles Beresford. Lees zeker ook mijn blog over de vaders van de sciencefiction.

Gepubliceerd door daniellecobbaertbe

Ik lees en schrijf graag. ‘Boeken’ is mijn excuus om nieuwsgierig rond te lopen in de wondere wereld van de letteren. En me te vergapen aan de rijkheid en diversiteit van het geschreven woord.

%d bloggers liken dit: