Romans volgens Mantel

Met haar eerste roman ‘Every Day is Mother’s Day’ (1985) over een maatschappelijk werkster vestigde Hilary Mantel (1952) haar reputatie als een schrijfster met talent voor scherpe sociale kritiek en levendige karakterisering.

Haar grote doorbraak kwam in 2009 met ‘Wolf Hall’, haar eerste boek over Thomas Cromwell (1485-1540). Met zowel ‘Wolf Hall’ als zijn opvolger ‘Het boek Henry’ won ze de Man Booker Prize. Daarmee is zij de eerste vrouw die de belangrijkste literaire prijs in het Engelse taalgebied tweemaal won.

Ook haar derde boek over de vertrouweling van Hendrik VIII ‘De spiegel en het licht’ was een bestseller.

Ruim dertig jaar voor haar Cromwell-trilogie schreef Mantel haar eerste historische fictieroman over de Franse Revolutie. Voor ‘Een veiliger oord’ wist zij in 1974 geen uitgever te vinden. Het werd pas in 1992 gepubliceerd.

Foto is van Chris Boland – www.chrisboland.com

Gepubliceerd door daniellecobbaertbe

Ik lees en schrijf graag. ‘Boeken’ is mijn excuus om nieuwsgierig rond te lopen in de wondere wereld van de letteren. En me te vergapen aan de rijkheid en diversiteit van het geschreven woord.

%d bloggers liken dit: