Writer’s block volgens Connelly

Citaat van Michael Connelly

Aanvankelijk ambieerde Michael Connelly (1956) een loopbaan in de bouwindustrie. Maar dan ontdekte hij de Philip Marloweverhalen van Raymond Chandler (1888 – 1959). De studies bouwkunde liet hij voor wat het was en hij koos voor journalistiek. Daarnaast deed hij creatief schrijven als bijvak.

Als journalist specialiseerde Connelly zich in verslaggeving rond misdaad. In 1986 interviewde hij met twee andere journalisten de overlevenden van een vliegtuigcrash. Het verhaal dat ze hier vervolgens over schreven, kwam op de shortlist van de Pulitzerprijs. Dankzij deze nominatie kreeg hij een baan als misdaadjournalist bij de Los Angeles Times, een van de grootste kranten in de VS. Deze baan bracht hem eveneens naar de stad, waarover Chandler had geschreven.

In 1992 liet hij zijn eerste thriller los op de wereld: ‘The Black Echo’ met Hieronymus “Harry” Bosch. Voor deze thriller baseerde Connelly zich op een echte misdaad, wat een constante zou worden in zijn thrillers. Voor ‘The Black Echo’ (Tunnelrat) kreeg hij de Edgar Award voor het beste debuut.

Met 37 bestsellers, vertaald in meer dan 50 talen en meer dan 80 miljoen verkochte exemplaren is Connelly een van de succesvolste hedendaagse schrijvers.

Het beeld bij dit blog komt van Wikimedia Commons en is van Brian Minkoff.

Gepubliceerd door daniellecobbaertbe

Ik lees en schrijf graag. ‘Boeken’ is mijn excuus om nieuwsgierig rond te lopen in de wondere wereld van de letteren. En me te vergapen aan de rijkheid en diversiteit van het geschreven woord.

%d bloggers liken dit: