De eindeloze nacht van Agatha Christie

Ze leerden elkaar kennen tijdens de openbare verkoop van een huis en het was liefde op het eerste zicht. Na een korte romance besloten ze te trouwen. En jawel. Ze kochten het huis of beter gezegd de grond, waar ze elkaar hadden leren kennen. Echter, op de grond waar ze hun huis bouwde, rust een vloek. De plek heeft een geschiedenis van een aantal rare sterfgevallen. Het staat dan ook in de sterren geschreven, dat er iets gaat gebeuren met ons koppel. Tenminste, toch met een van hen.

Het duurt lang eer er iets gebeurt. Intussen ken je al heel de familie. Allemaal hebben ze profijt bij een eventuele dood van….Het is niet moeilijk om te bedenken wie er gaat sterven, dat ligt voor de hand. Maar wie heeft het gedaan? Hoe ging de moordenaar te werk? Of was het toch een ongeluk?

Nadat je de feiten leert kennen, volgt onverwacht een biecht waardoor alle stukjes in elkaar passen. Een spannend, verrassend en vooral goed uitgewerkt verhaal is wat je krijgt met ‘De eindeloze nacht’. Het vraagt eventjes geduld, maar het is het wachten meer dan waard.

‘De eindeloze nacht’ was een persoonlijke favoriet van Agatha Christie, waarin ze twee bekende verhaallijnen een totaal andere, ietwat donkere twist gaf.

Oorspronkelijke titel: Endless Night
Jaar van uitgave: 1967

Gepubliceerd door daniellecobbaertbe

Ik lees en schrijf graag. ‘Boeken’ is mijn excuus om nieuwsgierig rond te lopen in de wondere wereld van de letteren. En me te vergapen aan de rijkheid en diversiteit van het geschreven woord.

%d bloggers liken dit: