De donkere straten van Caïro van Parker Bilal

Zeven jaar lang weet Makana zijn kostje bijeen te scharrelen in Caïro. De afgelopen maanden echter zijn de speuropdrachten opgedroogd, en als het tij niet snel keert, zal hij naar ander betaald werk moeten uitkijken. Momenteel probeert hij zo veel mogelijk zijn huisbazin, Umm Ali te ontlopen. Maar dan kondigt Umm Ali een voornaam uitziende heer aan bij Makana. Makana moet onmiddellijk mee met de man. Niemand minder dan de beruchte steenrijke magnaat, Saad Hanafi wil hem spreken.

Saad Hanafi heeft een heel twijfelachtig verleden, maar heeft de nodige politieke banden en weet dromen te verkopen. Zijn meest succesvolle product is het Dream Team, een voetbalploeg. Een van de spelers van het Dream Team is verdwenen. Het gaat om Adil Romario, de sterspeler. Makana’s opdracht is om Adil Romario terug te vinden, liefst voor de pers lucht krijgt van zijn verdwijning. Maar dat lijkt makkelijker gezegd dan gedaan, want Makana’s onderzoek leidt al snel naar de onderwereld van Caïro. Bovendien wordt Makana gevolgd, en vraagt politie-inspecteur Okasha zijn hulp bij een moordzaak op een Engelse toeriste.

‘De donkere straten van Caïro’ is het eerste deel rond speurder Makana. Eerste boeken in een reeks zijn vaak iets minder goed, maar dat kan je onmogelijk zeggen van ‘De donkere straten van Caïro’. Net als bij de andere boeken in de reeks zijn er de gebruikelijke ingrediënten: de actuele politieke toestand en de rijke geschiedenis van de regio. En uiteraard is er het degelijk schrijf- en speurwerk, dat je gekluisterd houdt. Bovendien weet Bilal in deze Makana voor een verrassend slot te zorgen.

Oorspronkelijke titel: The Golden Scales
Jaar van publicatie: 2012

Gepubliceerd door daniellecobbaertbe

Ik lees en schrijf graag. ‘Boeken’ is mijn excuus om nieuwsgierig rond te lopen in de wondere wereld van de letteren. En me te vergapen aan de rijkheid en diversiteit van het geschreven woord.

%d bloggers liken dit: