Schrijven volgens Hemingway

hemingway.blog-post-feature
Foto ©Lloyd Arnold

Ernest Hemingway ( 1899-1961) won in 1954 de Nobelprijs voor Literatuur voor zijn meesterschap in de vertelkunst en zijn invloed op de moderne Amerikaanse en Europese literatuur. De prijs in ontvangst nemen in Stockholm lukte hem niet. Eerder dat jaar had hij tijdens een reis door Afrika twee vliegtuigongelukken gehad, en liep hij lelijke brandwonden op bij een brand in een kamp. De Nobelprijs werd voor hem in ontvangst genomen door de Amerikaanse ambassadeur in Zweden, John Cabot.

Foto komt van Wikimedia Commons en is van Lloyd Arnold. 

Gepubliceerd door daniellecobbaertbe

Ik lees en schrijf graag. ‘Boeken’ is mijn excuus om nieuwsgierig rond te lopen in de wondere wereld van de letteren. En me te vergapen aan de rijkheid en diversiteit van het geschreven woord.

%d bloggers liken dit: